CYKL SZKOLEŃ Z DIETETYKI   

Szkolenia z dietetyki w sporcie oraz dietetyki klinicznej zawierają tematykę specjalistyczną i wymagają podstawowej wiedzy z zakresu dietetyki i fizjologii człowieka. Osoba chcąca przystąpić do szkolenia z dietetyki w sporcie lub dietetyki klinicznej powinna posiadać ukończone szkolenie z podstaw dietetyki, kurs trenera personalnego z elementami żywienia, wykształcenie z nauk o zdrowiu, nauk o kulturze fizycznej lub medyczne.  

DIETETYKA W SPORCIE CZAS TRWANIA 8 GODZIN

Terminarz szkolenia :

Kraków: 

9 czerwca 2018

28 lipca 2018

22 września 2018

Harmonogram szkolenia: 

  1. Rola składników odżywczych w żywieniu sportowców.
  2. Budowanie masy mięśniowej (fizjologia budowania masy mięśniowej, praktyczne zastosowanie metod żywienia w hipertrofii).
  3. Redukcja tkanki tłuszczowej (fizjologia spalania oraz powstawania tkanki tłuszczowej, praktyczne zastosowanie metod żywienia w optymalizacji lipolizy).
  4. Czynniki żywieniowe oraz treningowe mające wpływ na wydolność organizmu.
  5. Tworzenie mikro i makro cyklów żywienia sportowców w okresie treningów, zawodów i odnowy biologicznej,
  6. Kontrowersje związane z glutenem, laktozą, kazeiną w żywieniu sportowców.
  7. Badania biochemiczne krwi istotne dla sportowców,  
  8. Suplementacja:
    - Spalacze tłuszczu, 
    - Środki anaboliczne, 
    - Bostery testosteronu,
    - Środki anty-kataboliczne.
  9. Ocena stanu odżywienia sportowców (metody antropometryczne, metoda bio-impedancji, prezentacja sprzętu, każdy może wykonać darmowe badanie antropometryczne).
  10. Prawidłowy wywiad dietetyczny i praktyczne przygotowanie diety.

DIETETYKA KLINICZNA CZAS TRWANIA 8 GODZIN

JUŻ WKRÓTCE

Harmonogram szkolenia:  

  1. Przyczyny, diagnostyka i żywienie w nadwadze i otyłości,
  2. Przyczyny, diagnostyka i żywienie w cukrzycy,
  3. Przyczyny, diagnostyka i żywienie w nadciśnieniu tętniczym,
  4. Przyczyny, diagnostyka i żywienie w hiperlipidemii,
  5. Przyczyny, diagnostyka i żywienie w zespole jelita nadwrażliwego,
  6. Przyczyny, diagnostyka i żywienie w chorobie refleksowej ( GERD ),
  7. Przyczyny, diagnostyka i żywienie w chorobach tarczycy,
  8. Przyczyny, diagnostyka i żywienie w celiakii i nietolerancji glutenu,
  9. Zespół metaboliczny,

PODSTAWY DIETETYKI  CZAS TRWANIA 8 GODZIN

Terminarz szkolenia :

Kraków:

24 luty 2018

Harmonogram szkolenia: 

  1. Pojęcia podstawowe,
  2. Potencjał energetyczny, przemiana materii,
  3. Regulacja hormonalna oraz czynniki mające wpływ na metabolizm człowieka,
  4. Funkcje, metabolizm oraz skutek nadmiaru i niedoboru białek w organizmie człowieka,
  5. Funkcje, metabolizm oraz skutek nadmiaru i niedoboru węglowodanów w organizmie człowieka,
  6. Funkcje, metabolizm oraz skutek nadmiaru i niedoboru tłuszczy w organizmie człowieka,
  7. Prawidłowy dobór składników odżywczych w żywieniu  człowieka,
  8. Prawidłowa kompozycja posiłku,
  9. Regulacja hormonalna metabolizmu człowieka.

Każdy biorący udział w kursie po jego ukończeniu otrzymuje materiały (prezentację, publikację, wskazówki) 

Cena pojedynczego szkolenia : 290 zł

Wykupując pakiet 2 szkoleń otrzymasz promocję cenę : 399 zł

Zaświadczenie o ukończeniu kursu na druku MEN III/1
oraz dyplom na druku CKKS z hologramem

Procedura zgłoszenia na kurs:
Proszę przesłać na adres mailowy karolmakiel@gmail.com imię, nazwisko, numer telefonu, nazwę i datę szkolenia.
Wpłacić 100 zł zaliczki w fitness klubie Power Zone ul Piltza 41 Kraków

Szczegóły odnośnie kursu 

Karol Makiel 

karolmakiel@gmail.com

513836578

 

Prowadzący:

Karol Makiel

 Dietetyk

Kulturysta

Trener personalny

Szkoleniowiec